Algemene voorwaarden

 

Het model/Ouder/Voogd mag de genomen foto’s gebruiken waar en wanneer hij/zij wilt mits de foto niet bewerkt wordt en logo aanwezig blijft in de foto, tevens dient de naam van de fotograaf duidelijk vermeld te worden bij alle publicaties.

Het bewerken van de gemaakte foto’s door iemand anders dan Eventpictures.nl is NIET toegestaan.

Er zal door het model en/of ouders/voogd geen schadevergoeding geëist kunnen worden indien de fotoshoot door technisch defect niet kan doorgaan of indien foto’s hierdoor mislukken, beschadigen of gewist worden.

De fotograaf probeert ten alle tijden aan de wensen van het model en/of de ouders/voogd te voldoen, er kan dan ook geen schadevergoeding gevraagd worden als de uiteindelijke foto’s niet naar wens zijn.

Als laatste ga ik ermee akkoord dat het model, noch de ouders/voogd, noch de fotograaf opzettelijk schade aan andermans naam maakt door zich negatief over de ander te uitten.

Het is niet toegestaan om foto’s zonder logo voor commerciële doeleinden te gebruiken tenzij dit recht afgekocht is. Wanneer er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van onze bestanden zal hier een boete op volgen van €700,- per publicatie. Het afkopen van de rechten kan voor 50 euro per foto.

Betalingen en annuleringen geboekte foto- of videoreportage:

Na de boeking van een foto- of videoreportage via ons ontvangt u een boekingsbevestiging met bijgevoegde factuur.
Bij onjuistheden dient u direct telefonisch contact op te nemen met ons. U ontvangt dan een nieuwe aangepaste bevestiging.

De betaling dient voor de vervaldatum te worden voldaan, mits anders vermeld.
Bij geen of een te late betaling is eventpictures.nl gemachtigd om administratiekosten in rekening te brengen of je boeking te laten vervallen.

De fotograaf ontvangt een overeengekomen vergoeding voor het maken van de gevraagde foto’s en eventuele reiskosten.
Ik snap dat het leveren van foto’s op welke manier dan ook extra kosten met zich mee brengt mits anders overeen gekomen.

Het model en/of ouder/voogd is zich ervan bewust geen financiële vergoeding te krijgen voor reiskosten of andere zelfgekozen gemaakte kosten.

Een reeds gemaakte en betaalde boeking van reportage kan niet meer geannuleerd worden.

Het verzetten van een studioreportage kan tot minimaal 7 dagen voor aanvang van de reportage datum en is de 1e keer kosteloos.
Het verzetten van de studioreportage binnen 7 dagen voor aanvang van de geboekte fotoreportage geeft extra kosten met zich mee.
Deze kosten bedragen 25% van het totaalbedrag van de desbetreffende fotoreportage.

Het verzetten van een buitenreportage ivm slecht weer mag de 1e keer kosteloos tot 24u voor aanvang van de buitenreportage.
Wanneer er gekozen word voor een 2e reportage buiten kan deze niet meer kosteloos verzet worden en gelden de voorwaarden voor een studioreportage.
Om risico te vermijden kan er dan gekozen worden voor een reportage in de studio.
Betalingen en annuleringen ticketverkoop:

De aangekochte tickets kunnen NIET retour. Doorverkoop is toegestaan, tickets zijn niet aan naam/persoon gebonden.

Webshop aankopen

Voor de aankopen in de webshop geld dat wij hier de wettelijke regels voor zullen hanteren indien men de aankoop ongedaan zou willen maken, de termijn voor dit retour proces dient wel binnen 7 dagen aangegeven te worden via middels contact met eventpicture.nl en dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk voor u in orde gaan maken.

Disclaimer

Eventpictures.nl waarborgt de nieuwe wetgeving omtrent de privacy. In het verleden hielden wij als organisatie al rekening met de privacy van mensen, als er tijdens een evenement aangegeven wordt ik wil niet online gepubliceerd worden, dan hielden we daar rekening mee.

Daar we regelmatig evenementen foto’s maken in opdracht van organisaties kunnen wij moeilijk alle betrokkenen op een foto om toestemming vragen.

Mocht u op een foto staan en u bent het niet eens met de publicatie, neem dan contact met ons op, zodat er geen juridisch traject gestart hoeft te worden met alle bijkomende kosten voor beider partijen.

Contact opnemen kan via de contact pagina of door een email te sturen naar de: Webmaster.

Als je op een evenement pal voor de camera gaat staan en je poseert en een gekke move maakt en de fotograaf laat je de foto zien en je vind de foto leuk en vind publicatie op de avond zelf prima.

Dan is de dag erna het zinloos om te verwachten dat wij tussen alle gemaakte foto’s, kosteloos bereid zijn om die ene foto even op te zoeken en te verwijderen uit de publicatie. Wilt u deze foto inderdaad verwijderd hebben, dan blijft het credo neem contact op met ons, weet wel dat deze betreffende foto vaak al ter publicatie bij de opdrachtgever ligt en dat het dan niet zo 1,2,3 meer te stoppen om deze publicatie tegen te gaan.

Ikzelf ben daarom van mening dat de nieuwe europese wetgeving een goed punt is om uw privacy te waarborgen, maar zoals laatst genoemde meen ik wel dat mensen zich bewust moeten zijn van foto en video materiaal. Hoe vaak wij als fotografen niet horen op de avond zelf, ik mag niet online ivm mijn werk, ik mag niet online, want de vrouw waar ik mee was is niet mijn partner en ga zo maar door met diverse redenen, dan kunnen we er mits mogelijk rekening mee houden. Anders is het als mensen achteraf komen met soort gelijke situaties, wij als fotograaf weten niet of jij in de ziektewet loopt en dus niet op een feest had mogen wezen, of dat je omgeving niet mag weten dat jij daar bij dat feestje was. Dus geef het aan tijdens het evenement, dan kunnen wij er met fotografie en videografie rekening mee houden.